Trulli: Ferrari bude stále na špici

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Jarno Trulli nevěří, že by odchod Michaela Schumachera a Rosse Brawn nějak vážně narušil chod italské stáje. Trulli považuje Ferrari za favorita i v roce 2007.

Scuderia Ferrari se bude muset poprvé od roku 1997 obejít bez sedminásobného šampióna a geniálního stratéga, nicméně novou éru stáje zahájí Kimi Raikkonen, chladný avšak nesmírně rychlý závodník.

Ferrari triumfovalo v posledních devíti závodech sezóny 2006 sedmkrát, což je podle Trulliho jasný důkaz: „Kterýkoliv jezdec bude mít s nimi (Ferrari) velkou výhodu,“ řekl Ital pro noviny Gazzetta dello Sport.

„Nemyslím si, že odchodem Schumachera a Brawna se něco změní. Massa dokonce s nynějším Ferrari vyhrál,“ řekl Trulli.

Ale i přes dedukce ohledně konkurenceschopnosti Ferrari se Trulli zaměřuje na vlastní práci. Toyota a Williams, kteří už v roce 2005 přešly na pneumatiky Bridgestone, mohou mít před ostatními týmy závodících do letošní sezóny na pneumatikách Michelin nepatrnou výhodu.

„S Bridgestone se nám spolupracovalo dobře a naše zkušenosti mohou být pro příští sezónu využitelné. Přes zimu musíme tvrdě pracovat. Pokud uděláme krok vpřed, v což věřím, budeme v příští sezóně v dobré formě.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy