Nürburgring s Alexem Wurzem

Expilot Formule 1 a v současné době testovací pilot stáje McLaren Mercedes popisuje novou verzi legendárního okruhu u hradu Nürburg.

Již v pátek ráno se nad okruhem rozezní motory monopostů F1, aby byl v neděli před 16. hodinou znám vítěz prvního závodu druhé poloviny letošního ročníku.

S postupným řazením rychlostních stupňů směrem nahoru až k rychlosti 290 km/h prolétnete startovní a cílovou rovinku, která vás přivede při tvrdém brždění před Mercedes arénu, která začíná ostrou pravou zatáčkou. 1. rychlostní stupeň vás proveze k dlouhé 180° levé a následně pravoúhlé pravé, za kterou následuje krátká rovinka.

Od zatáčky Ford směrem z kopce k Dunlop Kehre brzdíte z 297 km/h na necelých 100 km/h a druhý stupeň. Dole tvrdě akcelerujete do kopce k zatáčce RTL, před kterou je rychlá šikana s levou a pravou zatáčkou a za rovinkou zase s rychlostí kolem 280 km/h prudce brzdíte právě před RTL zatáčkou. Následuje šikana levá pravá na 4. rychlostní stupeň s rychlostí 217 km/h.

Pod plným plynem a na poslední 7. stupeň stoupáte do kopce k šikaně NGK-S, kde následuje další ostré brždění. Musíte zde plně využít obrubníků, neboť je důležité udržet co nejvyšší rychlost před poslední pravou zatáčkou Veedol, ze které akcelerujete do cílové rovinky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy