Mosley: Alonsa bych poslal domů

Mosley, Max | foto: FIA

Prezident Mezinárodní automobilové federace bilancoval letošní sezonu z pohledu některých diskutovaných rozhodnutí závodních komisařů.

Max Mosley prohlásil pro F1 Racing, že v některých případech s výsledkem rozhodování o incidentech na dráze také nesouhlasí. „Když se podívám na Monzu bez předcházejících skutečností, Alonsa bych penalizací nepotrestal,“ uvedl Mosley k penalizaci dnes již dvojnásobného šampiona za údajné blokování Massy při kvalifikaci.

„Stejně tak bych nedal Alonsovi trest dvou vteřin za zahřívání brzd při žluté vlajce v Maďarsku, ale okamžitě bych ho poslal domů!“ Mosley hodnotí Španělovo prudké brzdění jako nebezpečnou zbraň, kterou vyhrožoval soupeřům a odebíral by za ni licence.

A znovu Maďarsko. Kdyby rozhodoval Max Mosley, Schumacher by asi dvousekundovou penalizaci za předjíždění při červené vlajce nedostal. „V tomto konkrétním případě nenastalo žádné ohrožení. Rozumím však komisařům, že červená je významnější než žlutá.“

Na základě letošních diskuzí, které vyvrcholily prohlášeními týmu Renault o zvýhodňování Ferrari a Alonsa o tom, že Formule 1 už není sportem, došlo ke změně systému posuzování podobných případů. Nejprve je nyní vyhodnotí zástupce FIA a až poté se jimi případně zabývají traťoví komisaři.

„Na FIA jsou nezávislí. Nemusíte vždy souhlasit s výrokem, ale to je cena za nezávislost.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy