Brawn: Ferrari bude vyhrávat i beze mne

Brawn, Ross | foto: Scuderia Ferrari

Ross Brawn věří, že Ferrari bude vyhrávat i bez něj. Opouští Ferrari na konci tohoto měsíce, neboť se chce více věnovat sobě a rodině.

Za jeho působení získalo Ferrari šest Pohárů konstruktérů a pět titulů mistra světa. Brawn věří, že Ferrari to zvládne i bez něj a bude dál vyhrávat. "Jsem Ferrari vděčný za ta léta. Mnoho lidí říká, že Ferrari je legenda, ale více záleží na lidech, kteří zde pracují. Předvedli oddanost práci, profesionalitu, loajalitu, motivaci a chuť vítězit. Věřím, že tento duch se mnou neodejde a stáj z Marranela bude stále stejná."

Brawnův odchod značí konec éry pro tým, který měl sedminásobného šampiona Michaela Schumachera. Ten také děkoval Rossi Brawnovi za vše, co dokázal, a v čem pomohl. "Děkuji za pomocnou ruku, kterou mi neváhal podat. Jeho silná osobnost a přirozená autorita byla silnou podporou týmu."

Nyní přijde nový jezdec a nový lidé do vedení stáje. Uvidíme, jak se vozům se vzpínajícím se koněm ve znaku bude dařit v příští sezoně a zda nad nimi stále bdí duch vítězství.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy