Michael Schumacher sedět doma nebude

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Otázka budoucnosti sedminásobného šampiona je častým námětem úvah a nejrůznějších spekulací. Sám jezdec si ale nyní naplánoval prázdniny s rodinou.

Michael Schumacher se rozhodl ukončit kariéru závodního jezdce Formule 1 a mnozí očekávali, že se objeví v některé přední pozici Scuderie Ferrari.

Italský tým prochází rozsáhlými personálními změnami za cílem konsolidace stavu vzniklého uvolněním pozice technického ředitele a šéfa oddělení motorů. Jméno Michaela Schumachera však v oznámené struktuře chybí.

Mnozí bývalí piloti se vrátili po čase k závodění v nižších sériích, další založili vlastní tým nebo se podílí na práci některého týmu v jeho zázemí. Ke druhé skupině patří Gil de Ferran, jenž působí jako sportovní ředitel projektu F1 japonské Hondy.

„Michael může nabídnout mnoho zkušeností a nových pohledů. Je velmi inteligentní a má strašně moc energie, neumím si ho představit jako člověka, který nic nedělá, bez výzev, plánů a cílů,“ uvedl de Ferran, který bez závodů nemohl být a očekává, že Michael je podobného ražení.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy