Jak zásadní změny lze u Ferrari očekávat?

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Podle dostupných zpráv už nebude Ferrari v roce 2007 Ferrari éry Schumachera. Personální změny budou, otázkou je, jak velkého rozsahu.

Konkrétní jména a pole působnosti bychom měli znát do konce měsíce, ale otazníky se množí. Po odchodu Michaela Schumachera z postu jezdce a minimálně roční přestávky Ross Brawna v pozici technického ředitele, se objevily nové spekulace.

Jean Todt by měl stále zůstat v čele týmu, ale v jeho postavení na závodech by ho měl nahradit Stefano Domenicali, který dříve suploval Ross Brawna při jeho nepřítomnosti v důsledku problémů se zády. Překvapením je pak informace o tom, že by měl tým opustit kouzelník přes motory Martinelli. Na jeho místo by mohl být jmenován Mattia Binotto.

Šéfmechanik Nigel Stepney nechce dělat žádné závěry o budoucí konkurenceschopnosti rudých. Předpokládá, že je tým z Maranella natolik konsolidovaný, že bude jeho dosud úspěšná kontinuita pokračovat i v budoucnu.

„Změna několika lidí nás nerozhází, ale odchod Schumachera po tak dlouhé době chod týmu ovlivní. Trochu času nám přizpůsobení se určitě zabere.“

Uvidíme, zda se nastíněná rošáda opravdu uskuteční a nebo zda jde jen o zbožná přání soupeřů, kteří by Ferrari nějaké ty potíže i přáli.


Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy