Alonso a Renault slaví obhajobu

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso jel opatrně ale rychle. Včerejší druhé místo ho pasovalo na dvojnásobného šampiona Formule 1. Francouzský Renault a výrobce pneumatik Michelin obhájili loňský triumf také.

Fernando Alonso, 2.
Jsem šťastný, máme oba tituly, atmosféra u Renaultu je fantastická. Závěr sezony nám vyšel dokonale, když jsem z třiceti možných bodů získal 26. Chtěl bych všem moc poděkovat. Letošní ročník mne naučil tomu, že musím zůstat za každou cenu férový a plně se soustředit na svoji práci. Nyní si můžeme zaslouženě vychutnat splnění našich cílů. Moc si vážím toho, že jsem dokázal porazit Michaela v jeho posledních dvou letech kariéry, odchází někdo, kdo překonal všechny rekordy. Byl to velký soupeř.

Giancarlo Fisichella, 6.
Dnešní závod byl skutečně těžký, ale celá letošní sezona byla náročná. Klíčovými okamžiky závodu byly dva souboje se Schumacherem. Byl velice rychlý a nebyl jsem stavu ho za sebou udržet, přesto jsem se snažil co nejdéle vzdorovat, aby nezískal čas k útoku na lepší pozice. Až jsem brzdil později a na nerovnostech se mi zablokovala kola, v tu chvíli mne předjel. Osobně jsem skončil celkově v šampionátu čtvrtý, což je můj nejlepší výsledek a večer to pořádně oslavíme.

Flavio Briatore, šéf týmu
Letošní sezona byla jedinečnou a těžkou bitvou mezi Renaultem a Ferrari. Chtěl bych blahopřát Michaelovi k fantastickému závodu. Svoji práci jsme však odvedli výborně a oba tituly si plně zasloužíme. Měli jsme úspěch i krizi, ale stále jsme bojovali a nevzdali se, dělali jsme méně chyb. Chtěl bych poděkovat našim partnerům, kteří se na úspěchu plně podíleli.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy