Bridgestone: Pneumatika byla proříznutá

Bridgestone | foto: www.auto-news.cz

Těsně po úspěšném předjetí Fisichelly postihl Ferrari Michael Schumacherem defekt pneumatiky, jež byla chvíli předtím velmi blízko předního spoileru Italova Renaultu.

Technický ředitel Ferrari Ross Brawn měl po závodě prohlásit: „Jsem přesvědčen o tom, že se Giancarlo dotkl Michaelovy pneumatiky. Poškodil nás, proto, protože jsme měli daleko rychlejší vozy a Pohár konstruktérů byl reálný.“

Schumacher dovezl rozcupovanou gumu do boxů, kde ji měl možnost s týmem z Maranella prohlédnout i dodavatel Bridgestone.

„Guma byla na malém místě proříznutá, ale musíte se zeptat Ferrari, jak a kde k tomu došlo,“ uvedl tiskový mluvčí Bridgestone.

Ať už ale Fisichella do Schumacherovy gumy najel či nikoliv, vrhlo to na poslední závod letošní sezony další nehezký stín. Nelze soudit bez důkazů, pokud je má Ferrari k dispozici, může se zabývat podáním protestu.

Letošní dramatická sezona přinesla až příliš útoků, odvet, protestů a potrestání. Škoda, že se i Fisichella nechtěl nebo nemohl řídit stejnými zásadami jako jiní soupeři, kteří se za žádnou cenu nechtěli míchat do duelu Alonso – Schumacher a raději se jim velkou oklikou vyhýbali.

Důrazný defenzivní souboj jezdce Renaultu i poté, co ho Němec s přehledem překonal o celou délku vozu ale přidává závaží na misku vah s Brawnovým obviněním…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy