Toyota měla silný nástup, ale...

Schumacher, Ralf | foto: Panasonic Toyota Racing

...netrvalo dlouho a japonský sen o umístění na pódiu se rozplynul během několika málo chvilek. Nejprve zmizel z dráhy Ralf Schumacher, krátce na to jej následoval Jarno Trulli.

Jarno Trulli - nedokončil:
Měli jsme problém s centrálním prvkem zadního zavěšení. Auto velmi skákalo a neměl jsem ho plně pod kontrolou – a nerovnosti na Interlagosu mi to ještě stěžovali. Je to velká smůla, protože jsem byl silný. Po safety caru se začaly mé pneumatiky zahřívat a já zaútočil na Raikkonena. Jsem velmi zklamaný, protože mé auto bylo tento víkend extrémně rychlé a na dnešek jsme měli dobrou strategii. Zdá se, že pokaždé, když se mi v závodě vede, příjde problém a já odstoupím. Byla to pro mne obtížná sezóna, velmi nešťastná. Jedno pódiové umístění jsem ztratil v Monaku, pravděpodobně v Magny-Cours a nakonec tady. Ale musím poděkovat celému týmu, protože v těžkých chvílích se vzchopil a fantasticky pracoval, aby předešel problémům.

Ralf Schumacher - nedokončil:
Toto byl nejhorší možný způsob ukončení sezóny. Předvedli jsme rozumný start a byli jsme na tom dobře. Naneštěstí, po restartu se projevil problém na zádi vozu s centrálním prvkem zavěšení. To způsobilo, že se vůz nedal řídit. Nebylo bezpečné pokračovat v jízdě, takže jsem odstoupil. Oba vozy trpěly stejným problémem a stejným jako měl Jarno v kvalifikaci v Indianapolis. Je to opravdu škoda, protože to s týmem vypadalo dobře. Oba jsme se kvalifikovali dobře a očekávali jsme dnes dobrý výsledek. Bohužel to nebyl správný den, ale vím, jak tým celý rok tvrdě pracoval a chtěl bych mu poděkovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy