Končí další legenda v F1 - Cosworth

Cosworth | foto: www.auto-news.cz

Další, s kým se svět formule 1 o tomto víkendu bude muset alespoň pro tuto chvíli rozloučit je dlouholetý dodavatel motorů Cosworth.

Cosworthu svitla naděje, když formule 1 musela přejít na osmiválcové motory o objemu do 2400ccm. Roční smlouva byla podepsána s týmem Williams F1 a vše vypadalo tak, že by stáj Sira Franka mohla z dlouholetých zkušeností vývoje motorů V8 společností Cosworth vytěžit nějaký ten úspěch. Opak byl ale pravdou. Až na několik světlých okamžiků v letošní sezoně se celá stáj jen trápila. To vyústilo v rozhodnutí Franka Williamse, že stáj pro příští sezonu vymění svého dodavatele motoru. Stáj bude v sezoně 2007 disponovat novými agregáty Toyota V8.

A v tuto chvíli Cosworthu odzvonilo. Není žádný jiný zájemce o motory Cosworth. „Grand Prix Brazílie je posledním závodem pro Cosworth ve formuli 1,“ říká Simon Corbyn, šéf inženýr divize F1 ve společnosti.

Cosworth za svého působění ve formuli 1 zvítězil ve 176 grand prix a účastnil se 39. sezon. Škoda, že tu jubilejní 40. hned tak nezažijeme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy