Splní si Massa Barrichellův sen?

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa letos u Ferrari získal své první vítězství ve Formuli 1. Poslední závod se koná o tomto víkendu v jeho rodné Brazílii.

Massův zkušenější krajan a předchůdce ve stáji Ferrari zde vždy toužil vyhrát, ale od dob Ayrtona Senny se to dosud žádnému Brazilci nepodařilo. Letos musí vyhrát Michael Schumacher, ale pokud bude Fernando Alonso přijíždět do cíle na bodované pozici, může vítězství klidně vyjít i Felipemu Massovi.

Felipe Massa: "Pro brazilské piloty je Velká cena Brazílie důležitou událostí. Jsme pod velkým tlakem domácích médií, která očekávají, že odvedeme dobrou práci. Přijel jsem do Sao Paula hned po závodu v Japonsku, abych pokračoval ve svém tréninkovém programu a připravil se na závod. S tlakem se vyrovnávám docela dobře, ale je pravda, že jsem doma ještě nikdy nezávodil s Ferrari, které je schopné vyhrávat. Ale když se podívám na svoje závodění u Sauberu, vedl jsem si v těžkých okamžicích vždy dobře.Vždy jsem se ze všeho dostal a vše mne jen posilovalo.

Doma bude těžší se soustředit na závod, ale dokáži to dát stranou a dělat jen svoji práci. Mým cílem je vyhrát tento závod. Bude to těžké, ale já mám obrovskou motivaci. Budu se snažit vyhrát, ale kdyby Alonso nebyl na bodech a já jel první, pomohu Michaelovi. Moc rád bych mu pomohl."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy