Schumiho Good Bye večírek

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher už tuto neděli ukončí svoji aktivní kariéru závodního jezdce formule 1. A co mu jeho rodné město Kerpen plánuje na rozloučenou?

Michael Schumacher pojede o víkendu svoji 250. Grand Prix, která také ponese přívlastek – p o s l e d n í.  Michael Schumacher má ve svém rodném městě obrovský fanklub. V Kerpenu, Schumacherově rodném městě, se chystá velká oslava k završení jeho šestnáctileté a velmi úspěšné kariéry.

Kerpen, ležící nedaleko Kolína nad Rýnem, má už i pojmenovanou i ulici po Schumim. Německý formulový mág by měl mít snad i svůj den, který by měl připadnout na první den v listopadu. Některým lidem se toto už zdá jako přehnané, ale na druhou stranu, vždyť tento jezdec dokázal přehodnotit i mnoho let staré rekordy, výsledky či pojmy.

Schumacherova rozlučková párty se bude konat v městské hale, kde pro 750 fanoušků bude dokonce živě hrát kapela Seven Season. Nehledě na výsledek z Brazílie, jeho město uspořádá pro svého miláčka důstojnou Good Bye party. Vždyť jejich hrdina zviditelnil jméno Kerpen na mapě světa.

„Michael je dítě Kerpenu a senzačně naše město zastupoval ve světě,“ řekl starosta Kerpenu Marlies Siegberg pro televizní stanici RTL. „Schumi způsobil, že jsme se zviditelnili ve světě.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy