Hamilton chápe Dennise

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton je velkým favoritem na závodní sedačku, spekulovalo se dokonce o jeho nasazení na konci letošní sezóny. I závěrečný závod v Brazílii však odjede de la Rosa.

Letošní šampion GP2 Lewis Hamilton se zatím nedočkavě těšil na první test s vozem F1, ale po několika svezeních s mclarenem dal za pravdu svému pravděpodobnému budoucímu šéfovi Ronu Dennisovi, podle kterého závodění v F1 vyžaduje více zkušeností.

Lewis Hamilton pro britské noviny Daily Mail: "Abych pravdu řekl, čtyři dny v autě nejsou dostatečnou přípravou pro soupeření s Fernandem Alonsem, Michaelem Schumacherem a Kimim Räikkönenem. Já mám pocit, že jsem připravený, ale Formule 1 je vrcholem motorsportu. Ne něčím, do čeho jen tak skočíte a vyhráváte. Kdybych jel v Brazílii, mohla skvělá letošní sezóna skončit katastrofou. Mohlo by třeba pršet a já jsem zatím nikdy nejel v s vozem F1 na mokru.

Ron Dennis a Martin Whitmarsh mi vysvětlili, že trpělivost je klíčem k úspěchu. Měl bych přes zimu hodně testovat a nasbírat co nejvíce zkušeností. Když se podívám na svoji kariéru, McLaren mě vždycky přiměl čekat a být trpělivý, a já potom vždy vyhrál. Musím poznat mechaniku vozu, seznámit se s týmem, spřátelit se s nimi. Věřím Ronovi a Martinovi a stáji McLaren-Mercedes. To je pro mě hlavní. Oni mě pořád provázejí."

Lewis Hamilton je nečekaně uvědomělý a o své budoucnosti u McLarenu hovoří jako o samozřejmé věci...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy