Bude Nelson Piquet jun. závodit za Renault?

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Nelson Piquet jun. podával v šampionátu GP2 Series velmi pozitivní výkony. Přestože se nestal jeho mistrem, dostal možnost díky svému talentu (a snad i svému otci) testovat s týmem Renault.

Piquet jun. se účastnil nedávného týdenního testování s Renaultem, které se konalo na trati v Silverstone.

Mnoho lidí, točících se kolem kolotoče Formule 1 je přesvědčeno, že mladý Piquet, snad už koncem příštího roku dostane možnost debutovat v monopostu F1. Tím týmem by měl být Renault. Proto francouzská stáj prezentuje Piqueta v tom nejlepším světle.

Při posledním  testování v Silverstone měl ale Piquet nehodu, která byla podána různými způsoby. Piquet má tak trochu pověst divokého jezdce, ostatně i jeho otec byl více temperamentní a navíc dělá ještě chyby, čímž se ale Renault moc nechlubí.

Takže se nabízí otázka, zda nasadí Renault Piqueta do některého ze závodů už v roce 2007. Je tu ale problém. Tým by musel jednoho z jezdců sezony 2007 nahradit a to buď Kovalainena a nebo Fisichellu. A to je málo pravděpodobné. Takže tyto spekulace narážejí na vážný nedostatek, jenž by se mohl vyřešit až odchodem Fisichelli na konci sezony 2007.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy