Red Bull bude muset čelit žalobě

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Soudní spory vířily hladinu Formule 1 posledních let a po klidném období letošní sezony se schyluje k dalšímu klání právníků.

Vše nasvědčuje tomu, že se do boje mezi sebou pustí členové klubu “piraňa“. Tímto dramatickým, ale nepříliš lichotivým názvem označil v minulosti Formuli 1 Ron Dennis, šéf McLarenu.

Středobodem vyvstalého problému je Red Bull se svými dvěma týmy. Plánované používání šasi RB3 v sezoně 2007 jak Red Bull, tak s malou úpravou a jiným názvem i stájí Toro Rosso, je trnem v oku bezprostřední konkurenci, Williamsu, Spykeru a Super Aguri. S kritikou se přidal i McLaren.

„Nemám nic proti zákaznickým vozům, ale takové by měly být alespoň rok staré, nikoliv prakticky identické šasi. Něco takového je v rozporu s pravidly,“ opřel se do dvojice Red Bull – Toro Rosso šéf Williamsu.

Sir Frank Williams potvrdil, že jsou týmy rozděleny do tří skupin. Jedna proti záměru Dietricha Mateschitze nasadit čtyři stejné monoposty nic nemá, další skupina je neutrální a poslední třetí plánuje právní kroky.

„Vycházím zatím jen ze svého výkladu pravidel, které by mohlo být porušeno. Pokud se je někdo rozhodne brát na lehkou váhu, musí být připraven nést následky.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy