Selhání motoru přišlo z čistého nebe

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari přiznalo, že o hrozícím selhání Schumacherova motoru nemělo nejmenší tušení. Příkladná spolehlivost jeho monopostu byla přerušena v nejméně vhodnou chvíli.

Technický ředitel týmu z Maranella Ross Brawn po závodě musel konstatovat, že údaje z čidel uvnitř vozu neukazovaly žádné abnormality. „Vše bylo úplně v normálu, žádné varování, které bychom snad přehlédli.“

Ferrari nebylo dosud schopno identifikovat příčinu kouřového efektu aktuálně vedoucího vozu a s odpovědí na otázku bude muset počkat až do příjezdu do Maranella, kde bude motor rozebrán.

Spolehlivost Ferrari byla a stále je obdivuhodnou. Podle zdrojů ČTK musel totiž Michael Schumacher svůj rudý monopost odstavit během závodu naposledy před více než šesti roky při GP Francie 2000!

Šéf konkurenčního Renaultu Flavio Briatore ve včerejší události vidí boží zásah: „Bůh přece jen je. Nevím sice jak vypadá a neznám ani jeho formu, ale nějakou mít podle včerejšího zásahu musí!“ Nesporně se najde i několik jezdců, kteří si vzpomenou na slavné rčení o božích mlýnech, které melou pomalu, ale jistě.

Podobně, ale v jiném smyslu slova vidí včerejší událost nakonec i Michaelův bratr Ralf, jenž si vzpomíná, že měl jeho starší bratr v klíčových okamžicích v drtivé většině případů vždy štěstí. „Včera ho opustilo, ale to nevadí, on nemusí nikomu nic dokazovat, je nejlepším a bude jím ještě dlouho“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy