Vettel by mohl startovat i za BMW

Vettel, Sebastian | foto: sebastianvettel.de

Nadějný německý pilot vysvětlil okolnosti jeho spolupráce s Red Bull a BMW. Pokud by o jeho služby projevilo BMW zájem, podle jezdce samotného by nevznikl žádný problém.

Sebastian Vettel na sebe upoutal pozornost při pátečních volných trénincích se třetím vozem BMW Sauber po odchodu Jacquese Villeneuva pryč z týmu i kolotoče F1. Jeho výkony se setkaly s obdivnými hodnoceními a začalo se spekulovat o tom, že by v příští sezoně naplno testoval u týmu BMW, aby mohl později za stáj z Hinwilu závodit.

V této souvislosti bylo však zmíněno, že Vettel je součástí juniorského programu Red Bull a Dietrich Mateschitz s Helmutem Marko si nebudou chtít nechat jezdce utéci ke konkurenci.

„Nemohu hovořit o podrobnostech mé smlouvy, ale to co se objevilo v médiích není tak docela pravda. Mám totiž jednu smlouvu s BMW i Red Bull od roku 2005. V tomto případě to není o mně a dvou týmech, ale o třech zúčastněných stranách.“

Podle posledních dostupných informací by měl ale 19letý jezdec v příštím roce sbírat zkušenosti na závodní pozici v šampionátu GP2, který je obecně hlavním předstupněm do Formule 1.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy