Michael Schumacher a Suzuka

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher zachovává klidnou hlavu a do chladné Suzuky, kde se o závodním víkendu očekává déšť, míří s cílem vyhrát a přiblížit se zisku rekordního osmého titulu v kariéře.

Předpověď na neděli slibuje minimálně zataženou oblohu, ale s deštěm se také počítá. Přestože Schumacher mnohokrát  dokázal své kvality na mokré dráze, raději by závodil na suchém povrchu.  "V průběhu šestnácti let jsem zde byl mnohokrát. Proto se na závod těším a doufám, že všechno klapne," řekl Schumacher.

Bridgestone přiveze nové a vylepšené pneumatiky na mokro, takže po nepříliš přesvědčivém výkonu v Číně nebo Maďarsku se bude snažit v případě možnosti napravit reputaci. "Tento víkend bychom se měli předvést, ale raději bych preferoval zůstat na suchu," pokračoval Schumacher.

Jedinečný japonský okruh ve tvaru osmičky si vítěz předešlého závodu zamiloval. Podle vlastní slov je nadšený, že jeden z jeho posledních závodů se bude konat právě v Suzuce a naštěstí nebude mít možnost zavítat na staro-nový okruh Mount Fuji, který se objeví v kalendáři příští rok. "Je to jedna z nejfantastičtějších tratí, kde jsem závodil. Je škoda, že Spa, můj oblíbenec, se tento rok nejel," řekl Schumacher.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy