Klien nepochybuje o své účasti v F1

Klien, Christian | foto: GEPA pictures GmbH

Spyker by měl být novým zaměstnavatelem rakouského pilota Christiana Kliena, který dostal "padáka" s okamžitou platností, když u Red Bullu odmítl závodit v Champ Car.

Klien podle svých slov jedná s týmem Spyker o závodní sedačce na příští rok a podle neověřených zpráv již dokonce navštívil továrnu týmu v Silverstone. Spyker, bývalý Midland a před tím Jordan, si pro příští rok zajistil služby Christijana Alberse. Jisté místo nemá Tiago Monteiro, a právě jeho chce vytlačit Christian Klien.

Christian Klien pro nizozemský F1 Racing: "Moje plány se Spykerem jsou zcela konkrétní a vypadá to dobře. Spyker je ambiciozní skupinou a jejich smlouvy s Mikem Gascoynem a s motoráři Ferrari dokazují odhodlání, s jakým vstupují do F1. Gascoyne začne na novém voze pracovat v listopadu a já jsem si jist, že se to projeví už příští rok."

A co kdyby přecejen nevyšla dohoda se Spykerem? "Záložním plánem je post testovacího jezdce japonského týmu," dodává Klien. Nick Fry, šéf Hondy, se již o Klienovi, jako o případném náhradníkovi za Anthonyho Davidsona, zmiňoval.

GEPA pictures GmbH

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy