Davidson před podpisem

Davidson, Anthony | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Britský pilot Anthony Davidson bude pravděpodobně při příležitosti GP Japonska o nadcházejícím víkendu potvrzen závodním pilotem stáje Super Aguri pro příští sezonu.

27letý Anthony je součástí juniorského programu Hondy a spolu s automobilkou má uzavřenu dlouhodobou smlouvu. V F1 působí od roku 2001, kdy začal testovat pro tým BAR Honda. Následně hostoval u Minardi, se kterým se zúčastnil dvou závodů. Jeho třetí a poslední vystoupení v pozici závodního jezdce byla GP Malajsie 2005, kdy nahradil zraněného Sata.

V pátečních volných trénincích si získal reputaci, která zaujala stáje Williams a Jaguar, ale k dohodě a zrušení smlouvy s Hondou nedošlo. Loajalita vůči japonské automobilce by mohla přinést plody nyní. Jezdec byl se Super Aguri, týmem podporovaným samotnou Hondou, spojován už loni, ale soukromá stáj se rodila ve spěchu a nestabilita projektu nedávala valné záruky.

Tým Super Aguri se však etabloval do pozice zlepšujícího se člena startovního pole se zajištěnou nejbližší budoucností, což je pro Anthonyho příležitostí ukázat, že si místo v závodním kokpitu skutečně zaslouží. Jeho pozici u Hondy by měl převzít James Rossiter.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy