Williams zase konečně zabodoval

Webber, Mark | foto: Williams F1 Team

Deset závodů bez jediného mistrovského bodu bylo pro Williams velkým zklamáním. V jedenáctém nepříjemnou sérii prolomil Webber osmým místem v cíli. Rosberg na body nedosáhl.

Mark Webber, 8.
Slušně se mi podařil začátek závodu a v provozu jsem se pustil do stíhání Davida Coultharda. Předjel jsem ho a později začal přemýšlet, zda by nebylo lepší přezout na pneumatiky do sucha. Dráha se ale sušila velmi velmi dlouho a použít po prvním stintu stejné pneumatiky jako na startu, bylo správné rozhodnutí. Bohužel jsem se dopustil smyku a chvíli trvalo, než jsem se dostal zpět na dráhu. Když jsme přezuli na suché pneumatiky, měl jsem další hodiny, ale tlačil jsem tvrdě, abych Davida udržel za sebou a dojel si pro bod, který je pro tým velmi cenný.

Nico Rosberg, 11.
Byl to těžký závod, nechtěl jsem jít do zbytečného rizika a nedokázal jsem se dostat přes Coultharda, díky čemuž jsem ztratil hodně času. Pak se suchými gumami to bylo lepší, ale zase se mi začaly drolit přední pláště. Díky tomu jsem občas vyjel ze suché stopy a udržet vůz na mokru bylo náročné. Hodně jsem se toho ale dnes naučil.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy