McLaren: rychlost máme, vítězství ne

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Tým McLaren Mercedes disponuje skoro každý závod značnou rychlostí, ale ve výsledku je to vždy skoro stejné – smůla a technické problémy.

Kimi Raikkonen - nedokončil:
Byla to škoda. Vypadalo to, že bychom dnes mohli dosáhnout na vítězství. Přesně nevím co se stalo, ale plyn najednou špatně reagoval, motor se přepnul do bezpečnostního módu a zařadil neutrál. Podařil se mi start, vzal jsem to vnějškem a získal několik pozic. Bylo to trochu těsné, v tu chvíli se mi Fisichellu předjet nepodařilo. Později jsem ho překonal a před první zastávkou jsem stahoval Alonsa. Je to zklamání, ale přinejmenším jsme ukázali, že máme rychlost, takže do Japonska se těším.

Pedro de la Rosa - 5. místo:
Těžký závod pro každého. Učinil jsem špatné rozhodnutí, když jsem po první fázi požádal mého inženýra o jinou sadu přechodných pneumatik Michelin. Ve zpětném pohledu, mohl jsem jako Kimi zůstat na těch, které jsem měl předtím. Jakmile trať osychala, zužovalo mě drolení (pneumatik). To mě stálo mnoho času, ale jinak bylo naše tempo dobré. Co se stalo na konci posledního kola, jsem pořádně neviděl. Začalo znovu lehce poprchávat a při příjezdu do brzdné dráhy jsme všichni byli na suchých pneumatikách. Měl jsem štěstí, že jsem se vyhnul problémům a získal dvě místa. Naše auto mělo rychlost. Jistě do konce roku vyhrajeme závod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy