Oficiálně: Spyker kupuje motory Ferrari

Spyker | foto: Spyker F1

Další otázka v případě nově etablovaného nástupce Jordanu a následně Midlandu je zodpovězena. Stáj ze Silverstone bude kupovat zákaznické motory Ferrari.

Midland už loni toužil po motorech z Maranella, ale startoval s Toyotou. Od přestupu k Ferrari si slibuje vedení týmu i jezdci další postup směrem ke středu startovního pole.

„Jsem přesvědčen o tom, že spolupráce Spykeru s tak zkušeným týmem jako je Ferrari, bude pro náš mladý tým velkým přínosem. Navíc se k nám přidá od 1. listopadu Mike Gascoyne, proto věřím, že budeme v budoucnu silným týmem,“ uvedl při příležitosti oznámení podpisu smlouvy výkonný ředitel automobilky Spyker i jejího týmu Victor Miller.

Šéf týmu Colin Kolles dodal, že tým čekal na smlouvu s Ferrari dlouho, ale její podpis ukazuje, jak moc jsou noví majitelé angažovaní do projektu. Ocenil pak důležitost dlouhodobé stability, která v poslední době chyběla. „Čeká nás mnoho práce, ale výzev se nebojíme.“

Tato informace však s sebou nese i stinnou stránku. Pole působnosti v F1 si mezi sebou rozdělili automobiloví výrobci a slavná značka Cosworth, dnes znovu soukromý výrobce motorů, se s boxy Formule 1 bude po skončení letošní sezony loučit…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy