Schumacher odmítl stejné podmínky

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý pilot Formule 1 Marc Surer se přidal k dalším osobnostem, které se s odstupem času vyjadřují k rozhodování a odchodu sedminásobného šampiona Michaela Schumachera z F1.

Surer je přesvědčen o tom, že hlavní roli v odchodu hvězdy Ferrari sehrál Kimi Raikkonen. Fin byl pro Ferrari jediným možným jezdcem, který mohl fenoména z Německa nahradit, a potřebovali vzhledem k věku Michaela Schumachera a velmi pravděpodobné ztrátě motivace Kimiho v McLarenu podepsat smlouvu již pro rok 2007.

„Z důvěryhodného zdroje vím, že i v případě setrvání Schumachera v týmu by měli oba smluvně dané stejné podmínky,“ prozradil Surer základ svého sdělení.

Každý týmový kolega Michaela Schumachera měl ve smlouvě klauzuli, která ho stavěla do pozice jezdce číslo dvě. „Kimi tohle ale logicky odmítl, takovou smlouvu by s Ferrari nikdy ve svém současném postavení nepodepsal. Ferrari hledalo řešení, ale jediným byly stejné podmínky obou jezdců, a to pro změnu odmítl Michael.“

Surer patří k menšině, pokud se jedná o favorita na titul, neboť dle jeho názoru bude letošním šampionem nikoliv Schumacher, ale znovu Alonso.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy