O úplné zmrazení nepůjde

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Zmrazení vývoje motorů pro vozy F1 přineslo mnoho ohlasů a většina jich byla záporných. Šéf Cosworthu Alex Hitzinger však ubezpečuje, že prostor pro vylepšování motorů bude i nadále.

Od zmrazení vývoje motorů si Mezinárodní automobilová federace slibuje výrazné snížení nákladů na provoz stáje v seriálu. Formule 1 však není DTM, kde tuto metodu redukce nákladů také používají. Jednoznačnost technických regulí a metody kontroly budou hrát zásadní roli, neboť každý z výrobců bude chtít mít motor nejlepší.

„I po homologaci agregátu bude možné pracovat na vývoji různých důležitých systémů, jako je přívod vzduchu, vstřikování paliva, výfukové potrubí a olejová či vodní pumpa. Jistý manévrovací prostor tedy bude pro vývoj i nadále.“

Budoucnost Cosworthu v F1 však ještě není zajištěna a vše nasvědčuje tomu, že tradiční výrobce šampionát po skončení letošní sezony opustí.

Pokud by však se Spykerem našel Kevin Kalkhoven dohodu, Hitzinger je přesvědčen o tom, že jsou schopni výrobcům konkurovat i v budoucích letech.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy