Webber opouští Williams s radostí

Webber, Mark | foto: Williams F1 Team

Mark Webber na konci sezóny vymění kokpit williamsu přesune se do stáje Red Bull. U nynějšího zaměstnavatele se mu vůbec nedaří a Australan se do nového prostředí těší.

Co se týče výsledků, blíží se letošní sezóna roku 2002, kdy závodil za Minardi. „Chci odtud odejít a vyhrát,“ řekl Mark Webber. Když nebudeme počítat první sezónu v Minardi, kvalifikoval se Webber minulý víkend v Itálii nejhůře ve své kariéře. Na Monze odstartoval až z devatenáctého místa.

Třicetiletý Webber si od přestupu vkládá velké naděje. U Williamsu doufal v titul a ten v minulém roce nepřišel a nyní patři k pilotům druhé desítky. „Horší sezóna jako tato už nemůže být. Jsem přesvědčený, že příští rok bude lepší,“ pokračoval Webber.

„Jsem velmi šťastný, budu mít čerstvou šanci vrátit se zpět do závodů, protože dva roky ve Williamsu byly opravdu tvrdé. Stále věřím, že jsem zažil pět nebo čtyři dobré roky, které zvýšily moji konkurenceschopnost na nejvyšší úroveň.“ Webber doposud nasbíral pouhých šest bodů, zatímco v minulé sezóně jich na kontě měl šestatřicet.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy