Úspěch i propadák, ale spokojenost

Fry, Nick | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Letošní sezona se nevyvíjela u Hondy podle představ na jejím startu, ale šéf týmu Nick Fry je s průběhem celkově spokojený.

Honda vystupuje po dlouhých desetiletích znovu jako tovární tým a v podstatě jde podle jeho slov o další školní lekci. „Testy a první závody jsme vypadali dobře, vůz byl rychlý. Ale možná jsme byli příliš konzervativní, odpočívali více než bylo zdrávo a vývoj vozu nepostupoval dost rychle. Proti týmům jako Renault, Ferrari a McLaren musíte být zatraceně rychlí. Uvědomili jsme si to brzy, ale chvíli trvalo, než jsme našli znovu ztracenou rychlost."

Grand Prix Francie byla nejhorším bodem sezony, poté už forma zase gradovala vzhůru až k důležitému Buttonovu vítězství v Maďarsku. Fry vysvětlil, že stáj pracovala na čtyřech základních oblastech. V aerodynamickém tunelu se pracovalo nepřetržitě. Také elektronika a motor prošli změnami stejně jako mechanické díly. „Byly to malé příspěvky, ale společně byly pro zlepšení balíku významnými."

Button potvrdil i letos svoji rychlost a konečně vyhrál. Naproti tomu Barrichello zůstává v jeho stínu více, než se předpokládalo. Fry však odmítá, že by bylo něco jinak, než předpokládali. „Někdo si možná myslel, že Rubens sedne do auta a bude stejně rychlý nebo rychlejší Jensona, ale my ne. Ferrari je jiné než Honda. Některé věci musíme přizpůsobit Rubensově stylu jízdy, v některých směrech se zase musí přizpůsobit on našemu vozu. Jeho pomoc týmu je však významná."

Testovací pilot Hondy Anthony Davidson je spojován se Super Aguri a Nick Fry by ho v přestupu do závodního vozu podpořil. Kdo by ho však případně nahradil není v tuto chvíli rozhodnuto. Šance má mladý James Rossiter, ale také některý jiný jezdec se zkušenostmi z F1."

Do konce sezony chce Honda v každém závodě bodovat a pokud možno, pak stanout na stupních vítězů. V příštím roce je v plánu boj o titul. „Samozřejmě bychom chtěli i další vítězství, ale Rubens by ho chtěl získat doma v Sao Paulu a Honda v Japonsku. Nejlepší bude vyhrát oba závody."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy