Schumachera čeká víkend plný události

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

V neděli se koná Velká cena Itálie v Monze, ale nejvíce se teď mluví o souboji mezi Schumacherem a Alonsem, do konce sezóny zbývají jen čtyři závody a oba jezdce dělí 12 bodů.

V Monze chce Michael Schumacher výrazně změnit situaci. Může se spolehnout na velmi dobře připravený monopost Ferrari 248 F1, jehož silnou stránkou rozhodně je rychlost na dlouhých rovinkách. A o tom je Monza, na které už Schumi pro Ferrari čtyřikrát zvítězil.

Ještě více se však hovoří o tiskové konferenci, kterou Ferrari svolalo na nedělní pozávodní odpoledne. Chystá se na domácí půdě oznámit složení svého týmu F1 pro sezónu 2007. Michael Schumacher zůstává u Ferrari nebo odchází z Formule 1. A zúčastní se tiskové konference i Kimi Räikkönen?

Michael Schumacher: "O Monze nemůžete říct nic jiného, než že ta trať je legendární. Je důležitou částí našeho sportu a je jediná svého druhu. Pro nás je to vždycky skvělá událost, užíváme si tu velkou podporu. Stejně jako v dřívějších letech sem přijíždíme v honbě za titulem a jsme rozhodnuti změnit situaci. V konstruktérech nejsme od vedení vůbec daleko a v jezdcích se může stát naprosto cokoliv. Musíme útočit a naši fanoušci si mohou být jisti, že uděláme vše, co bude v našich silách. Nasbírali jsme velké množství důležitých dat v testech a díky tomu věříme, že se můžeme dostat zpět na vrchol. Uvidíme, jak se věci vyvinou během závodu, zvláště po těch posledních závodech. My si věříme a počítáme s podporou našich fanoušků."

V pátek večer čeká Schumiho tradiční charitativní fotbalové utkání spolu s dalšími italskými závodníky. Víkend bude mít vyplněn řadou reklamních událostí věnovaných italským partnerům Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy