První řada se nečekala

Naposledy při GP Evropy na Nürburgringu stály oba vozy Williams v první řadě vedle sebe. Dnešní kvalifikace potvrdila vzrůstající výkonnost.

Ralf získal v pořadí svoje 3. Pole position a pro stáj BMW Williams je to již 13. kvalifikační vítězství od začátku společné spolupráce v roce 2000.

„Jsem si jist, že na nás čeká vzrušující závod. Zajel jsem dnes vlastně velmi dobré kolo a vše fungovalo tak jak mělo. Vůz byl dobře vyvážený a věřím, že máme dobrou strategii pro závod,“ prohlásil nejrychlejší muž dnešního odpoledne.

Juan Pablo Montoya, který doplní stájového kolegu v první řadě k dnešnímu výkonu řekl: „Jsem docela překvapený tím, že stojíme v první řadě. Věděl jsem, že budeme silní, ale nečekal jsem, že budeme tak silní. Je jasné, že naše pneumatiky jsou za sucha daleko konkurenceschopnější, než za mokra. Zítra bychom měli mít dobrý závod, neboť máme velice dobrý monopost a hodně výkonu.“

„Je to pro nás fantastický výsledek mít oba vozy v první řadě, zvláště za tak obtížných povětrnostních podmínek. Pro zítřejší závod jsme si s ohledem na naše pneumatiky a zvolenou strategii velmi jistí,“ shrnul dnešní den i zítřejší vyhlídky Sam Michael, šéfinženýr týmu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy