Kubica má jistý zbytek sezóny

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Očekávání se potvrzuje, Robert Kubica bude závodit za BMW do konce letošní sezóny. A s největší pravděpodobností i v roce 2007.

Kubica nahradil v Maďarsku Jacquse Villeneuva, který se na doporučení lékaře zotavoval z těžkého nárazu v Hockenheimu. Kubica měl jet pouze po dobu Villeneuvovi neschopnosti, ale BMW naznačilo kanadskému pilotovi, že s ním do budoucna nepočítá a Villeneuve se rozhodl pro okamžité ukončení spolupráce. Kubica tak podle očekávání dostává další skvělou příležitost ukázat svoje schopnosti. Řekl si o to solidním výkonem v deštivé Budapešti.

Tiskový mluvčí BMW: "Ano, počítáme s Robertem Kubicou na postu závodního pilota do konce sezóny. Takový je náš současný plán. Hledáme pilota, který by řídil naše třetí auto ve volných trénincích. Máme seznam pilotů, kteří by připadali v úvahu, a doufáme, že jednoho z nich budeme mít už v Istanbulu."

Kubica má jasný úkol - nezklamat, v ideálním případě porážet Heidfelda. Jedině tak si může zajistit závodní sedačku pro příští sezónu. Volné místo u BMW může zajímat řadu mladíků v GP2, ale také několik pilotů, kteří přišli o práci v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy