Villeneuve zklamán jednáním BMW

Villeneuve, Jacques | foto: BMW Motorsport

Už podruhé odchází Jacques Villeneuve z Formule 1, podruhé před koncem sezóny a opět v nepříjemně naladěné atmosféře.

Kanadský pilot byl v Maďarsku po těžké nehodě v Německu nahrazen Robertem Kubicou, který od začátku sezóny pracoval pro BMW jako třetí pilot a udělal si velmi dobré jméno v pátečních testech. Na Hungaroringu zanechal Kubica i přes několik chyb na mokru výborný dojem a BMW přestává mít zájem o Villeneuva, který teď celou situaci popisuje ze svého pohledu.

Jacques Villeneuve: "Minulý týden nás tým informoval o tom, že zvažuje možnosti na příští rok, včetně nasazení Roberta Kubici do závodního prostředí v Maďarsku. Nedali mi žádnou záruku, že se potom do kokpitu vrátím. Následně jsme se proto s týmem dohodli na okamžitém ukončení spolupráce. Je to opravdové zklamání, těšil jsem se na dlouhodobou práci pro BMW. Chtěl jsem jít do příští sezóny a zúročit naše společné zkušenosti. Teď budu mít více času soustředit se na budoucí projekty. Chci poděkovat týmu, hlavně mým inženýrům a týmovým sponzorům, s nimiž mi bylo potěšením v uplynulém roce pracovat."

Podle spekulací v tisku má Villeneuve uzavřenou smlouvu s jedním z týmů v NASCAR a vrátí se do USA, stejně jako Montoya.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy