Renault musí zaútočit z hloubi pole

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Giancarlo Fisichella se na startu postaví do čtvrté řady, což je další ze série horších výsledků stáje Renault. Alonso byl po delší době rychleší, ale po penalizaci bude stát až v osmé řadě.

Piloti stáje Renault získali v kvalifikaci 8. a 15. místo. Fisichella si o jedno místo polepší díky Buttonově penalizaci. Oba Renaulty budou stát na čisté straně vozovky, což je na této trati pro dobrý start výjimečně důležité, a Renaulty startují dobře. I když se o tomto víkendu zdají být konkurenceschopnější než v Německu, s Ferrari budou těžko moci závodit.

Giancarlo Fisichella: "Už včera jsme říkali, že pneumatiky mají malou přilnavost, a s takto nízkými teplotami to ani dnes není lepší. Vyvážení auta s novými pneumatikami v kvalifikaci bylo trochu jiné než v tréninku, ale s těžkým autem to šlo lépe. Zajel jsem jedno rychlé kolo a ve druhém jsem udělal pár chyb, takže jsem si už nepolepšil."

Fernando Alonso: "Byla to pro mě neobvyklá kvalifikace, ale všechno šlo dobře. Škoda, že kvůli penalizaci ztratíme tolik pozic, ale teď je čas přestat o tom mluvit a těšit se na závod, ve kterém se pokusíme získat maximum možného. Pro mě se nic nemění, kromě startovní pozice, ale s penalizací pro Michaela jsme zase tolik neztratili."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy