Kubica rychlejší než Heidfeld!

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Polsko může jásat, jejich hrdina dosáhl prvního velkého úspěchu v závodním kokpitu Formule 1. V dnešní kvalifikaci hned na první pokus porazil týmového kolegu, a ne leda jakého.

Nick Heidfeld patří ke zkušeným a uznávaným pilotům Formule 1, přesto se v dnešní kvalifikaci stal prvním poraženým od Roberta Kubici, který dostal životní šanci - závodit v Maďarsku místo zraněného Villeneuva. Vozy BMW odstartují po Buttonově penalizaci z páté řady.

Robert Kubica: "Znám náš potenciál a myslím, že jsme ho ukázali. Byl jsem opravdu překvapený, že jsem zajel rychlejší kolo než Nick, to není vůbec jednoduché. Ve třetí části kvalifikace jsem viděl někoho mávat žlutou vlajkou. Nebyl to traťový komisař, ale z té dálky jsem myslel, že ano, tak jsem zpomalil a ztratil jsem tím čas v prvním sektoru ve svém závěrečném rychlém kole. Ale na jezdce přede mnou jsem měl stejně velkou ztrátu, takže to nic nezměnilo. Budu rád, když se mi podaří odjet dobrý závod."

Nick Heidfeld: "Jsem trochu zklamaný, když Robert ukázal, že se dalo jet i rychleji. Ale v TOP-10 bychom byli stejně jen díky penalizaci Fernanda Alonsa a Michaela Schumachera."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy