Třetí místo si chci udržet

Nadějný Španěl Fernando Alonso sebevědomou povahu nezapře, pevně věří v udržení své třetí pozice v průběžném pořadí. Přesto je realistický.

Pilot není příznivcem městských okruhů, přesto je Montreal výjimkou, neboť velká část dráhy je stálým okruhem. Od závodu očekává úspěch pro celý tým. „Na straně jedné se cítím klidný, ale na straně druhé cítím velké vzrušení a odhodlání. V tuto chvíli se nacházím na třetím místě v Poháru jezdců a udělám vše proto, abych ho udržel, případně ho vylepšil,“ prohlásil Alonso.

Na druhého Schumachera ztrácí Fernando 15 bodů a na čtvrtého Barrichella má k dobru pouze body 2. Montoya s Coulthardem také nejsou daleko, oba ztrácejí jen 4 body.

Alonso je si toho dobře vědom a také zvažuje možnosti svého monopostu Renault. „Bude to pravděpodobně hodně těžký závodní víkend, neboť okruh nebude našemu vozu a motoru příliš vyhovovat, ale jsem si jistý, že budu rychlý,“ dodal již opatrněji Španěl.

Tým v minulém týdnu testoval od začátku sezony poprvé s oběma závodními piloty na okruhu v Silverstone. Součástí testů pneumatik, aerodynamických úprav a nového ladění motoru byla i příprava nastavení pro kanadskou Grand Prix.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy