Páteční testy mají širokou podporu

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Páteční program závodního víkendu by měl doznat od příštího roku zásadní změny. Zúčastněné strany jsou návrhu nakloněny, zbývá doladit detaily.

Aby nedošlo k omylu, nutno připomenout používanou terminologii. Současné páteční tréninky mají nahradit páteční testy. Zásadní rozdíl bude spočívat v možnosti testovat bez omezení, dva devadesátiminutové testy by měly redukovat současné rozsáhlé testování mezi jednotlivými podniky.

Vzhledem k tomu, že půjde o závodní víkend, musí být povinnosti a možnosti řešeny předpisy, které se nyní po souhlasu změny Komisí F1 podle prezidenta Mezinárodní automobilové federace Mosleyho dokončují.

„Hodně věcí je potřeba sladit, stále změna není definitivní. Podporu většiny týmů máme, ale musíme myslet na dopady na organizátory závodů, vlastníky okruhů a ostatní zaangažované strany. Detaily je ještě potřeba promyslet a doladit.“

Cílem je redukce testů, tedy nákladů a nabídnout divákům lepší zážitek než minimum letmých kol jejich hlavních hrdinů šetřících motory. Přes nesporný přínos divákům však touto změnou výrazné omezení testů ze strany samotných týmů ale asi očekávat nelze…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy