Max Mosley připravil další novinku

Prezident FIA Max Mosley je se svými návrhy a nápady velmi aktivní, což musí přivádět k šílenství velkou většinu předních představitelů Top týmů.

Nedávné návrhy na přejmenování současné Formule 3000 na Formuli 2, což bylo pojato jako návrat k osvědčenému a roky vyzkoušenému modelu, šly ještě dále. Mělo by totiž podle posledního návrhu docházet mezi oběma úrovněmi k prolínání týmů.

Co to obnáší? Inspirace přichází z fotbalových trávníků. Slabé týmy F1 sestoupí do F2, nahoru naopak zamíří přední týmy F2 a zkusí štěstí ve vyšší kategorii. Absurdní? Ano, zdá se, zvlášť v současné ekonomické situaci a při obrovském rozdíl v nákladech mezi F1 a F3000.

Mosley se přesto snaží o výrazné zlevnění nákladů týmů F1, což se setkává s tuhým odporem stájí podporovaných výrobci automobilů nebo jimi přímo vlastněnými. Je dost možné, že tento návrh zůstane pouze návrhem, tak jako v případě „Mosleyho kolotoče“, při kterém měli jednotliví piloti startovat v každém závodě v jiném týmu. Nezapomínejme však, že FIA má k dispozici mechanismy, kterými může svá přesvědčení prosadit…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy