McLaren bere své juniory vážně

Dennis - Whitmarsh | foto: Hoch Zwei

Kdo bude týmovým kolegou Fernanda Alonsa v příští sezoně? Tato otázka leží na srdci všem fanouškům stáje z Wokingu. Ředitel McLarenu Whitmarsh uvažuje i o absolventech juniorského programu.

Kolem setrvání nebo odchodu Kimi Raikkonena od McLarenu stále nic oficiálního řečeno nebylo, stále více lidí se však kloní k názoru, že Fin skutečně zamíří do Renaultu.

Případné uvolněné místo ve špičkovém týmu by bylo velkým lákadlem. Obecně se soudí, že McLaren nasadí pouze špičkové jezdce v nejlepší formě a své juniory si nechá vychovat u konkurence.

Martin Whitmarsh však překvapil svými slovy při GP Francie: „Máme vlastní nadějné talenty a s nimi hodláme pokračovat ve spolupráci. Uvidíme, co bude pro tým pro příští rok nejlepší řešení, ale mimo naši stáj se po jezdcích příliš neohlížíme.“

Pokud by skutečně měl usednout do kokpitu závodního vozu Paffett nebo Hamilton, Whitmarsh zatím mírně upřednostňuje současného testovacího pilota, který má více zkušeností. Před Hamiltonem pak stojí jasný úkol, zvítězit v šampionátu GP2.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy