BMW si spojení se Sauberem chválí

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

BMW při spolupráci s Williamsem patřilo k nejsilnějším týmům bojujícím o vítězství, na titul však aliance nikdy nedosáhla. Automobilka se pak rozhodla pro koupi Sauberu a stavbu vlastní stáje.

V čele BMW Sauber stanul ředitel BMW Motorsport Mario Theissen. Po polovině sezony, po devíti závodech ve vlastní režii, stojí tým v Poháru konstruktérů na pátém místě a postupně v posledních závodech snižuje ztrátu na s krizí se potýkající Hondu.

„O správnosti vstupu do Sauberu jsme nikdy nepochybovali. V současné době jsme na pátém místě, to je o tři pozice lépe, než jak skončil loni Sauber. Je to lepší než jsme čekali.“

Mario Theissen slibuje, že současná forma je teprve začátek a tým postupuje podle dvouletého plánu.

„Končit mezi nejlepšími třemi bez odpadnutí soupeřů je zatím nad naše síly, ale příští rok chceme bojovat o stupně vítězů.“ Na vítězství se u BMW Sauberu myslí také, ale stanovený termín nechce šéf týmu prozradit.

Něco nového s jezdeckou sestavou pro příští rok? „O sestavě se rozhodneme na konci sezony. Nick dělá svou práci velmi dobře a Jacquese přesvědčil, že se kritici mýlili. Robert Kubica také překvapil, zatím však sbírá zkušenosti a musíme ho dobře připravit.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy