Konec Kliena v Red Bull velmi reálný

Horner, Christian | foto: Sutton Images

S ukončením jednání s potenciálními piloty Red Bull nespěchá, přesto i šéf týmu Christian Horner připustil, že s výkony rakouského jezdce v Milton Keynes spokojenost nepanuje.

Horner potvrdil spekulace médií, jeden ze současné dvojice jezdců se bude po sezoně stěhovat jinam. S týmem Dietricha Mateschitze je spojován Montoya, Kovalainen a Liuzzi.

„Pro příští sezonu chceme tu nejlepší možnou dvojici a David pro nás odvádí výbornou práci. S výběrem ale nespěcháme, letos očekávám hodně přestupů.“

V případě Kliena je vyjádření jiné. Horner ho již po třech sezonách v F1 nepovažuje za žádného začátečníka. „V podobě Davida má zkušeného týmového kolegu, přesto nedokázal odstranit některé své slabší stránky.“ Christian Horner u Rakušana kritizuje především nevyrovnanost v průběhu závodu.

Christian Klien však vidí svoji situaci trochu jinak a nespravedlivě. „Nejde se dívat jen na body. Pokud bych neměl v Monaku technické problémy s autem, dojel bych na pódiu a vše by vypadalo úplně jinak.“

Odchovanec juniorského programu Helmuta Marka si je vědom kritiky, ale je odhodlán bojovat o další angažmá a soustředit se pouze na odvedení té nejlepší možné práce.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy