Mercedesu došel v Británii dech

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh vysvětlil důvody, pro které přišel včera Kimi Raikkonen v GP Velké Británie o trofej za druhé místo a především osm cenných bodů.

„V posledních týdnech jsme dosáhli zlepšení, ale není tak velké, aby stačilo na vítězství, musíme pracovat dál,“ uvedl Whitmarsh ke včerejšímu závodu a vysvětlil okamžik prostřední části, kdy byl Kimi Raikkonen výrazně pomalejší.

McLaren zvedá hlavu, ale stejně jako v Monaku nevydržela Finovi technika, přesto ho včera tým alespoň udržel na dráze až do cíle. Zpomalení způsobil vznik hoření v oblasti vzduchové komory motoru, který spaloval část kyslíku a tím snížil výkon motoru, kterému poté kyslík chyběl ve spalovacím prostoru.

„Schumacher zajel rychlá kola, ale nebýt tohoto problému, možná bychom se stihli vrátit z boxů včas, zatím ale nedokážeme odhadnout, kolik jsme tím ztratili času.“

McLaren se tak i nadále potýká s technickými problémy a Schumacherova ostrá kola při převzetí druhého místa tato informace mírně znehodnocuje. Počítá se však umístění v cíli a polemika o důvodech neúspěchu je pak zajímavým doplňkem.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy