Je Montoya na odchodu z McLarenu?

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Přestože zdravý úsudek a pověst týmu z Wokingu hovoří v neprospěch možné náhrady Kolumbijce Hamiltonem, v paddocku Silverstone se údajně hovoří o odchodu Montoyi z Wokingu jako o hotové věci.

Lewis Hamilton se stává miláčkem britských médií a po suverénních vítězstvích v obou závodech šampionátu GP2 na okruhu v rámci GP Velké Británie Formule 1 by ho britští novináři velmi rádi viděli v nejlepším britském týmu už příští rok.

Obecně se dosud čekalo jeho umístění týmem Rona Dennise na zaučenou v některé slabší stáji startovního pole a až poté případné angažování do samotného McLarenu Mercedes. Konzervativní tvář a styl Wokingu se však možná mění a díky suverenitě Hamiltona i zájmu o jeho osobu je možné, že bude muset Ron Dennis jednat o další spolupráci velmi opatrně. Je známo, že mladý Brit o testování nestojí, nicméně McLaren je jeho první volbou a Alonso velkou výzvou.

Montoya údajně jedná s Red Bull a Toyotou. U Red Bull ale pravděpodobně zůstane Coulthard a Liuzzi startující letos za Toro Rosso se ukazuje v dobrém světle, navíc je odchovancem juniorského programu Red Bull a přesně zapadá do neorámovaného image stáje. U Toyoty je situace nepřehledná a nepředvídatelná. Údajně vázne podpis prodloužení s Trullim na výši odměny, čemuž však na stranu druhou neodpovídají podbízející se komentáře jezdce samotného.

Stávající situace Montoyi není bezesporu dobrá, z hvězdy a budoucího šampiona udělala druhá sezona vedle Raikkonena pro špičkové týmy poněkud nezajímavého jezdce. Na závodní sedačku u McLarenu si ale dělá naděje ještě i další Brit Gary Paffett, jenž letos pro stáj testuje a jistě řada dalších jezdců...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy