Justin Wilson má vyšší ambice

Manažer britského pilota stáje Minardi, sám bývalý pilot Formule 1, Jonathan Palmer se v médiích vyznává ze snahy dostat svého chráněnce do lepšího týmu pro rok 2004.

Přestože vede jednání s více týmy, zveřejnil jméno pouze jedné stáje, kterou dle svého prohlášení upřednostňuje. Je jí po loňském vzoru Marka Webbera Jaguar. Webber jezdil v loňské sezoně, stejně jako letos Wilson, za Minardi a v dnešní době je Australan ceněn velmi vysoko.

„Existuje šance, že by nemusel Justin startovat za Minardi i v příštím roce. Jaguar je velmi lákavým týmem, navíc se Justin s Markem zná velmi dobře ze společného působení ve Formuli 3000 a bylo by příjemné mít v týmu britského pilota,“ řekl Palmer.

Manažer přiznal, že pokud by stáj chtěla kontrakt s Wilsonem podepsat, a nevyplácela by mu plat, přesto by o této variantě vážně uvažovali. Jistě, byl by to pokrok. V letošním roce musel Brit za svoji sezonu v královně motoristického sportu platit. V příštím roce by již neplatil, ale taky od týmu nic nedostával a později…

Také se vrátil k tomu, že zrušení přestupu Wurze od McLarenu k Jaguaru mu přišlo vhod, neboť v případě, že by se Rakušanovi v Jaguaru dařilo, zůstal by minimálně i pro příští sezonu, takhle je Pizzoniovo místo stále nejisté. „Je sice možné, že se Pizzonia chytí a pak může být u týmu dlouho, ale v tuto chvíli to nevypadá příliš pravděpodobně,“ dodal Palmer.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy