Sauber v Evropě pojede s novým motorem

Švýcarský tým Sauber by se měl ve velké ceně Evropy objevit s novou specifikací motoru Petronas (Ferrari) V10.

Soukromá stáj se vyzbrojila koupí rok starých motorů Scuderia Ferrari, čímž získala další koňskou sílu pro svůj monopost. Motory by měly být použity na konci měsíce ve velké ceně Evropy na Nurburgringu.

Heinz-Harald Frentzen, který se přesvědčil o tvrdosti Monacké bariéry hned v úvodu nedělního závodu, se objevil na Autodromo Nazionale di Monza v Itálii, kde absolvuje tři tvrdé testovací dny. Hned první den odjel 69 kol simulujících celý závod, čímž otestoval poslední „B“ specifikaci motoru Petronas V10.

Vedoucí inženýr švýcarského týmu Jacky Eeckelaert vysvětlil že tento agregát má vyšší výkon než jednotka „A“, kterou tým momentálně používá.

Řekl: „Dnešní testování proběhlo bez problémů a vylepšený motor použijeme poprvé v GP Evropy na Nurburgringu na konci června.“

„Navíc jsme hodnotili obutí pro závod v Monze“, dodal Eeckelaert. „Zítra (ve čtvrtek - pozn.aut.) máme naplánováno testování pneumatik a přítlaku pro závod v Montrealu.“

Hlavním účelem testování Sauberu je příprava na velkou cenu Kanady, která se jede už příští týden a na velkou cenu Itálie, která se koná v září.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy