Schumacher vyslal do světa omluvu

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher se omluvil Alonsovi za zmařené kolo v kvalifikaci, zároveň však rázně odmítá obvinění, že nepovedený průjezd La Rascasse naplánoval.

Schumachera poslalo vedení závodu do poslední řady v přesvědčení, že jeho manévr byl úmyslem. O tom, zda bylo rozhodnutí správné není možné diskutovat. Schumacher se omluvil a přestože opakovaně odmítá nést vinu, nikdo kromě samotného Němce neví, co se doopravdy stalo.

„Nevěděl jsem, kde se v tu chvíli Alonso nachází. Nikdo mě přes rádio neinformoval, kterými místy zrovna Alonso projíždí,“ reagoval na časté otázky Schumacher.

Stájová jednička Ferrari přiznala, že manévr z kamery na voze vypadal podivně, přesto má jasné vysvětlení. „Nikdo jiný kromě mě ve voze neseděl a necítil chování vozu. Bez těchto zásadních informací nemůže nikdo dělat řádný úsudek.“

Vlnu kritiky odstartovali Jacques Villeneuve, Kimi Räikkonen, Juan Pablo Montoya nebo Jarno Trulli, kteří podle záběrů z kamer usoudili Schumacherův očividný nesportovní tah. Na tyto reakce má Němec odpověď: „Někteří mluvili s tiskem a nemluvili se mnou, další naopak šli nejdříve za mnou a novináře vynechali.“

Michael Schumacher si tak na své konto připsal další černý puntík za nefér počínání na trati. Pokud to byl úmysl, k jezdci jeho formátu se to již nehodí. V dobách soubojů s Damonem Hillem byl o mnoho jiný a bral jen vítězství, z čehož plynula nejedna vážné havárie. Špatné je, že mu to svět formule 1 nikdy nezapomene a do konce jeho kariéry bude kontroverzní situace neustále vytahovat. Jenže nesmíme zapomenout, kdo byl tím předchůdcem nesportovního chování... Ayrton Senna. V Japonsku roku 1990 si podle jeho slov vzal, to co mu patřilo – v první zatáčce po startu nesundal nohu z plynového pedálu a úmyslně najel na Alaina Prosta. Oba byli vyřazeni a Ayrton Senna získal svůj druhý titul mistra světa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy