Rozporuplná oslava jubilea McLarenu

Montoya, Juan Pablo | foto: McLaren

Oslava čtyřiceti let stáje McLaren ve Formuli 1 nebyla korunována vítězstvím, přesto se však tým z Wokingu po posledních závodech předvedl v až nečekaně dobrém světle.

Juan Pablo Montoya, 2.
Mám velkou radost, je to odměna lidem z McLarenu i Mercedesu, kteří pracovali na zlepšení našeho balíku. Provoz na dráze mi neumožnil snížit více Fernandův náskok. Vůz byl skvělý a musíme pokračovat při vývoji vozu tímto směrem, jehož správnost dnešní závod potvrdil.

Kimi Raikkonen, odstoupil
Strategie byla ušitá tak, abych se dostal po druhé zastávce do vedení, ale safety car vše změnil. Kouř a plameny znamenaly konec nadějím, zvláště mrzuté je to ve chvíli, kdy je vítězství na dosah. Přesto jsme demonstrovali pokrok a těším se do Silverstone.

Ron Dennis, šéf týmu
Juan Pablo odjel velmi dobrý závod, ale provoz na dráze ho oddělil od vedoucí trojice. Kimi měl ve srovnání s Fernandem více paliva, šetřil motor a pneumatiky pro závěr závodu, ale jakmile vyjel safety car, bylo po výhodě. Při tankování se zvýšila teplota jeho motoru, a ten nemohl být při následující pomalé jízdě ochlazen. Teplo poškodilo elektrické kabely, díky čemuž musel Kimi závod vzdát. Bylo však vidět naši konkurenceschopnost.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy