Ferrari nesouhlasí

Todt - Schumacher M. | foto: Scuderia Ferrari

Italská stáj po včerejší kvalifikaci nevydala své obvyklé prohlášení. Až po vynesení verdiktu traťových komisařů promluvil šéf stáje.

Michael Schumacher byl za úmyslné zablokování tratě potrestán zrušením všech časů z kvalifikace, tedy odsunutím na poslední místo na startovním roštu dnešní Velké ceny Monaka. Ferrari s verdiktem nesouhlasí a považuje jej za křivdu.

Jean Todt, šéf Ferrari: "Ferrari cítí velké znepokojení nad rozhodnutím traťových komisařů, kteří smazali časy Michaela Schumachera v kvalifikaci na Velkou cenu Monaka. S rozhodnutím v žádném případě nesouhlasíme. Takovéto rozhodnutí vytváří velmi vážný precedens, který nepřipouští jezdeckou chybu. Michael jel svoje poslední kolo a snažil se pojistit pole-position ještě lepším časem. V prvním mezičase znovu zrychlil, takže mohl zajet další dobré kolo. Na to komisaři nebrali ohled a označili ho za podvodníka."

Jean Todt má pravdu, že Michael Schumacher jel rychlé kolo a v prvním mezičase překonal v té chvíli nejlepší, tedy svůj čas. Už ovšem neříká, že po druhém sektoru byl oproti svému předchozímu času pomalejší, a že Fernando Alonso byl v té době po dvou mezičasech o 0,3s rychlejší než Michaelův nejlepší čas.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy