Fisichella potrestán, Schumacher nikoliv

Fisichella - Briatore | foto: Renault ČR

Flavio Briatore se může vztekem zbláznit: Michael Schumacher nebyl penalizován za úmyslné zablokování tratě a Fisichella přijde o tři nejrychlejší časy.

Delegáti FIA a traťoví komisaři se po dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Monaka zabývali dvěmi stížnostmi. První podal tým Renault proti uznání pole-position Michaela Schumachera, který podivným způsobem "odstavil" svoje Ferrari a znemožnil tak Alonsovi zajet rychlejší čas. Druhou stížnost podala stáj Red Bull proti pilotovi stáje Renault Fisichellovi, který blokoval Davida Coultharda v jeho rychlém kole.

Komise vydala oficiální prohlášení, ve kterém stojí, že Giancarlo Fisichella bude potrestán zrušením svých třech nejrychlejších časů v závěrečné části kvalifikace, což pro něj znamená, že se propadne na desáté místo, tedy za Montoyu, Barrichella, Coultharda a Trulliho.

O Michaelovi Schumacherovi ve zprávě nic není, což znamená, že pole-position platí, a že německý pilot podle komise nezablokoval trať úmyslně.

V kvalifikacích na předchozí závody si Giancarlo Fisichella několikrát stěžoval na pomalé jezdce, až na trati, kde se předjíždět prakticky nedá, ukázal "jak se to nemá dělat" a konečně se rázného rozhodnutí komise dočkal. Inu, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...až se donese pivo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy