GP Monaka, 2. volný trénink: Těžká havárie Buttona

Předpolední 2. volný trénink zvládl nejlépe David Coulthard, kterému konkuroval svými časy pouze Juan Pablo Montoya. Třetí Michael Schumacher nestačil na oba piloty s pneumatikami Michelin a nebezpečná havárie Buttona připomněla nebezpečí F1.

Ralf Schumacher získal 4. nejlepší čas a první šestku uzavřeli Trulli a Kimi Raikkonen. Jenson Button, který zajížděl od začátku závodního víkendu velice dobré časy ztratil kontrolu nad svým monopostem BAR Honda při výjezdu z tunelu a po nárazu byl volný trénink zastaven červenou vlajkou. Celých 10 minut fixovali traťoví komisaři a zdravotníci jezdce stále sedícího ve voze. Až po této době byl z monopostu vytažen a na nosítkách odnesen k čekajícímu vozu, který ho doopravil do lékařského zařízení.

Lékařská kapacita Formule 1, profesor Sid Watkins, jezdce prohlédl a konstatoval, že je plně při vědomí a v pořádku. Nicméně po nárazu v nejrychlejší části tratě byly obavy z poranění hlavy a páteře. K žádné zlomenině však dojít nemělo.

Dosud není známý důvod havárie, ale s největší pravděpodobností byl příčinou defekt pneumatiky nebo poškození závěsu předního kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy