Räikkönen hlavním soupeřem Renaultu

symonds, pat | foto: Renault Sport F1

Pro stáj Renault i finského pilota McLarenu začíná sezóna velmi podobně jako loni. Renault je spolehlivý a rychlý v kvalifikacích i závodech, Räikkönenovi se nedaří.

Renault loni vyhrál první čtyři závody, ze kterých Kimi Räikkönen vytěžil pouze 3. a 8. místo. Alonso zvítězil 3x, jednou dojel 3. Vytvořil si před svým rivalem náskok, který vydržel do konce sezóny. Räikkönen byl většinou rychlejší, ale nespolehlivost McLarenu byla tragická.

Letošní sezóna začíná podobně. Opět dvě vítězství Renaultu, opět jedno pro Fisichellu a jedno pro Alonsa. A Räikkönen má jen jedno třetí místo. Lze očekávat, že McLaren se bude zlepšovat, ale také to nemusí být pravda. Navíc do boje o první místa zasáhnou i Honda a Ferrari, možná i Williams. Hlavní inženýr Renaultu Pat Symonds vidí největší nebezpečí v Räikkönenovi.

"Průběh závodu v Malajsii přesně odpovídal našim předpovědím," hovoří Pat Symonds, hlavní inženýr Renaultu. "Ale nastaly jisté okolnosti, které učinily závod jednodušším. Především Fernando skvěle odstartoval a v první zatáčce smazal skoro celou nevýhodu, kterou nabral v kvalifikaci. A za druhé Räikkönen odstoupil v prvním kole. Tím pominula největší hrozba pro náš úspěch."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy