Nico Rosberg si vysloužil i kritiku

Rosberg, Nico | foto: www.auto-news.cz

Dvacetiletý nováček Formule 1 udělal ten nejlepší dojem při svém debutu v Bahrajnu. V Malajsii překvapil ještě více třetím místem v kvalifikaci, ale závod dopadl špatně.

Nico Rosberg startoval ze druhé řady, vedle něj stál týmový kolega Mark Webber. Webber odstartoval lépe a do první zatáčky jely oba Williamsy vedle sebe. Rosberg se nechtěl vzdát a donutil Webbera brzdit na špinavé části tratě.

Oba piloti museli brzdit dříve, než z osmého místa skvěle startující Fernando Alonso, který oba předjel vnějškem. Za čistý, ale nevýhodný manévr kritizovali Rosberga oba šéfové Frank Williams a Patrick Head. Britské noviny Mirror citují Marka Webbera: "Ještě pár stop a natlačil by mě do zdi."

Nico Rosberg: "Snažil jsem se před Markem udržet pozici, ale potom jsem si všiml, že to nevzdal. Myslím, že v GP2 by se do toho většina jezdců tak netlačila."

Těžko některému jezci cokoliv vyčítat, oba bojovali o pozici a oba čistým způsobem. Dva se perou a třetí se směje, ale kdyby se Nico nebránil, Mark by jej snadno předjel, navíc bychom neviděli drama v první zatáčce. Mark Webber je při svých zkušenostech možná až příliš úzkostlivý, vytlačení ze silnice mu v žádném případě nehrozilo. A co je hlavní, ani jeden motor Cosworth ve vozech Williams se nedočkal cíle.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy